פוסט-כישלון

העבודה הראשונה שלי הייתה על פס קר בבית קפה קטן ומקסים. נחלתי בה כישלון חרוץ; הלחץ והמרחב הצפוף לא התאימו לי. אבל בזכות ההתנסות הזאת התאהבתי בקונדיטוריה – ביום השני שלי במקום נכנסה הקונדיטורית וזלפה עוגות פרג עגולות, ונפלתי שדוד. מאז זה מה שאני רוצה לעשות. שכן אני  לא טבח- שטועם, מתקן, מאלתר – אני אופה; מודד, שוקל, נצמד להוראות.

אני אכתוב פה תחת השם פייר דויד, הבלוג הזה הולך לעסוק בכישלונות אפייה ובישול שלי – קמח הכוסמין שבגללו העוגה יצאה לחה ורטובה, הפעם ההיא שרציתי להכין מוס שוקולד ורק אחרי חיפוש ארוך בגוגל כדי להבין איך ממירים כמויות ג'לטין לפתיתי אגר-אגר וכתיבת רשימת מצרכים נזכרתי שאין לי בכלל מיקסר; העוגיית מחבת שיצאה קשה כמו אבן. ואלו רק הדוגמאות מהימים האחרונים.

אני לא רוצה שתקבלו רושם מוטעה – אני טוב במה שאני עושה; יצאו תחת ידי הרבה קינוחים מעוררי התפעלות וארוחות ערב טובות. אבל אני רוצה לחקור את המקומות שבהם לא הצלחתי, בין אם כל הפרויקט יצא לא אכיל ובין אם נורא טעים לכולם אבל המרקם או הצורה לא משביעים את רצוני. להבין את השגיאות שעשיתי מתוך הכתוב.

יש הרבה בלוגי אוכל בעברית. הרבה מהם מעוררי תאבון. באופן הגיוני, כולם מציגים מתכונים שנחלו הצלחה מסחררת, או אחרי שעובדו הכשלים הראשוניים. אני מניח שלפחות בהתחלה יהיו פה יותר סיפורי אוכל מאשר מתכונים. התועלת הפרקטית שתפיקו מפה תוכל להיות לדעת מאילו מתכונים להתרחק. ולהימנע מטעויות שעשיתי. בסוף יצא טעים.

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על פוסט-כישלון

  1. Mr WordPress הגיב:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.

  2. ל הגיב:

    נשמע מעניין.
    אשמח לעקוב. בהצלחה!

  3. מאיה הגיב:

    אחלה קונספט, אבל איפה הפוסטים?! אין כשלונות לדווח עליהם?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s